Pandemi sürecinde en çok merak edilen konulardan bir tanesi catering hizmetlerinin alması gereken tedbirlerdir. Söz konusu tedbirleri 2M Yönetim olarak sizler için derledik. Şimdi gelin pandemi sürecinde catering hizmetlerinin alması gereken tedbirleri hep birlikte inceleyelim.

2019 yılında Çin’de başlayan korona virüs salgını 2020 yılında ülkemize de gelmiş ve tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Bu salgın kapsamında pek çok kısıtlama ve tedbir gün yüzüne çıkmıştır. Restoran, kafe gibi catering firmalarının da aldığı çeşitli önlemler bulunmaktadır. 2M Yönetim olarak pandemi sürecinde catering firmalarında alınan önlemleri sizler için derledik. Öncelikle catering kavramını inceleyelim.

Catering Nedir?

Catering hizmeti, yemek hizmeti olarak da ifade edilebilen bir hizmettir. Son zamanlarda son derece gelişmiş bir yapıya sahip olan söz konusu firmalar yiyecek tedarik etmekte olan şirketler olarak açıklanmaktadır. Toplu yemek hizmeti sunan firmalara catering şirketi denilmektedir. Okullara, hastanelere, fabrikalara ve çeşitli kurum ve kuruluşların yemek tedariği catering firmaları tarafından sağlanmaktadır. Catering hizmeti günümüzde pek çok işletmenin yemek ihtiyacını karşıladığı için büyük bir öneme sahiptir. Bu bağlamda catering hizmetlerinde alınan tedbirleri detaylı bir şekilde incelemek mümkündür.

2M Yönetim Olarak Ankara İçinde Catering Hizmeti Vermekteyiz.
2M Yönetim Olarak Ankara İçinde Catering Hizmeti Vermekteyiz.

Yeme İçme Sektöründe Alınan Tedbirler

Yeme içme sektöründe alınan tüm tedbirler genel olarak aşağıdaki gibidir.

  • İşletmelerin faaliyetleri sırasında kurum ve kuruluşlar tarafından ilan edilen tüm tedbir ve önlemlere uyması gerekmektedir.
  • İşletme genelinde covid 19 ve hijyen kurallarını kapsayan bir protokol hazırlanması gerekir. Protokol kamu kurumları tarafından uygulanan tedbirlerin sürekli olarak güncellenmesi gerekir.
  • Yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin kapasitelerine uygun sayıda misafir kabul etmesi gerekir. Bu doğrultuda Covid 19 ile ilgili tebdirlerin alındığının belirtilmesi gerekir.
  • Tesis girişlerinde el dezenfektanlarının bulunması gerekmektedir.
  • Maskesiz müşterilerin tesise girişi yasaklanmalıdır.
  • Asansörlerde birer metre mesafe olacak şekilde bilgilendirmenin yapılması gerekir.
  • Tüm personellerin ve müşterilerin günlük ateş ölçümünün yapılması gerekir.
  • Personelinde tıpkı müşteriler gibi maske kullanması gerekmektedir.
  • Yeme içme mekanlarında masa ve koltukların düzenli bir şekilde dezenfekte edilmesi ve ortamın sürekli havalandırılması gerekmektedir.