Asansörlerin periyodik bakımı, asansör kullanıcılarının güvenliği ve konforu açısından oldukça önemlidir. Bu bağlamda apartmanın bakım ve onarımından sorumlu yönetimlerin periyodik bakımları aksatmadan yapması gerekir. Profesyonel yönetim firmaları tarafından düzenli olarak yaptırılan bakımlar asansör kullanıcıları tarafından merak edilmektedir. Bu durumda da gündeme gelen soru ‘Asansör bakımı ne sıklıkta yapılmalı?’ olur. Siz de bir bina sakini olarak asansör bakımını merak ediyor musunuz? O halde 2M Yönetim olarak size sunduğumuz çözümlerin neler olacağını değerlendirmeye başlayabilirsiniz.
Bu yazılarımıza da göz atabilirsiniz:
Sitelerde Asansör Yönetmeliği
Profesyonel Asansör Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Asansörler için Aylık Bakım
Asansörler ister yoğun kullanılsın ister ara sıra kullanılsın aylık bakım ihtiyacı duyulan ekipmanlardır. Mekanik sistemin arıza vermeden çalışması açısından bu detay oldukça önemlidir. Siz de bu konuda en başarılı sonuçlara ulaşmak istediğinizde asansör bakımlarınızı aylık olarak yaptırmaya özen göstermelisiniz. Peki, aylık asansör bakımlarında nelere dikkat edilmektedir?
Aylık asansör bakımları tamamen arızaları önlemek ve asansör ömrünü uzatmak amacıyla yapılmaktadır. Burada hedef parçaların daha uzun ömürlü olmasını sağlarken aynı zamanda karşılaşılması muhtemel sorunları da ortadan kaldırmaktır. 2M Yönetim olarak yönetim süreçlerini üstlendiğimiz site ve apartmanların asansör bakımlarını titizlikle gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Böylelikle sorunlarla karşı karşıya kalınmasını önlüyoruz.
Asansörlerde yıllık bakım bir tercihten ziyade sorumluluk olarak kabul edilmektedir. Çünkü 24 Haziran 2015’te yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında asansörlerin hizmete alınmasından sonraki iki yıl ve devamında yılda en az 1 sefer asansör bakımlarını yaptırmak gerekir. Bu yönetmelik kapsamında hedef tamamen insan ve yük güvenliğinin sağlanmasıdır. Riskleri ortadan kaldırırken aynı zamanda daha konforlu bir asansör kullanımı da söz konusu olacaktır.
Zorunlu Periyodik Kontrol tarihleri asansörlere yapıştırılan yeşil, sarı, mavi ve kırmızı etiketlerden takip edilebilmektedir. Bu bağlamda amaç tamamen profesyonel bir çözüme ulaşmaktır. Peki, Zorunlu Periyodik Bakım yaptırılmadığında ne olur? Bakımları zamanında yaptırılmadığı takdirde asansörlerin mühürlenerek kullanıma kapatılması söz konusudur. 2M Yönetim olarak zamanında ve kusursuz bir bakım süreci sayesinde asansörlerinizin işlevselliğini arttırıyoruz. Böylelikle herhangi bir sorunla karşılaşmamanızı sağlıyoruz.
Bu yazı 25.10.1992 tarihinde yayına alınmıştır.
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.